Behandling

Et besøg hos en kiropraktor kan bestå af flere elementer

Information og rådgivning

Et behandlingsforløb kan opfattes som en selvstændig del af behandlingen. Patientens egen viden om skaden og håndtering af skaden i dagligdagen er meget vigtigt for et godt behandlingsforløb.

Manuel behandling

Består af en meget bred vifte af anerkendte metoder, hvor kiropraktorerne bruger sine hænder til at løsne/udspænde de stramme eller "låste" led i ryg, arme eller ben med henblik på at øge bevægeligheden.

Øvelser og genoptræning

Genoptræne eller styrke den tabte funktion af det skadede område. Træningen foregår som hjemmetræning. Der udleveres diverse øvelsesprogrammer afhængigt af problemet, som er specifikt tilpasset den enkelte patients behov. Vi tilbyder ligeledes superviseret træning ved autoiseret fysioterapeut, hvor der samarbejdes omkring den enkelte patients problemstilling.

Kiropraktisk manipulationsbehandling

Er et særkende for kiropraktorerne og er en metode, der specifikt og nænsomt retter på / eller korrigerer funktionen i et led, ofte ledsaget af en karakteristisk hørlig lyd (knæk). Behandlingen er som regel smertefri. Bivirkninger ved kiropraktik forekommer som regel kun som lokal ømhed af de involverede områder, og varer kun et døgns tid. De kan mildnes med almindelig smertestillende håndkøbsmedicin, Ofte kan en behandling ligelides blive ledsaget af en kortvarig træthedsfornemmelse/følelse, som er en naturlig reaktion.

Forebyggelse

Er en vigtigt del af et behandlingsforløb for tilbagevendende problemer, når man først har fået en skade. Forebyggelse omfatter i særdeleshed træning. Vejledning i hensigtsmæssige arbejde- og hvilestillinger tilbydes.

Bløddelsbehandling

Vedrører kroppens bløde strukturer, såsom muskler, sener, ledbånd, hvor en bred vifte af teknikker anvendes. Som supplement kan anvendes en K4-laser, som er perfekt til overbelastningsskader i hele kroppen. Dog må der ikke anvendes K4-laser over øjne, tatoveringer og pacemakere.

Behandling med K4-laser

Vi tilbyder behandling med K4-laser, som virker smertelindrende og reducerer hævelse, muskelkramper og stivhed. Helingsprocessen for både akutte og kroniske overbelastningsskader reduceres med op til 75%. Der er dokumenteret ingen bivirkninger efter behandlingerne

Antallet af behandliger er individuelt, som udgangspunkt 5-6 behandlinger
Læs mere om K4-laseren her

COVID-19 og vores tiltag

Hos Halsnæs Kiropraktoerne følger vi Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Mere end 40 års erfaring

Mere end 40 års erfaring